Съгласно индикативният график за листването  днес акциите на българската ИТ

...
Съгласно индикативният график за листването  днес акциите на българската ИТ
Коментари Харесай

Българска ИТ компания стъпи на Франкфуртската фондова борса

Съгласно индикативният график за листването  днес акциите на българската ИТ компания " Алтерко " АД ще бъдат позволени на Франкфуртската фондова борса борса (Frankfurt Stock Exchange), оповестиха от сдружението.
Първият ден за търговия ще е 22 ноември. Консултант на " Алтерко " АД в този развой е " Експат Капитал " АД.
Компанията за нововъведения посредством проектирането, производството и разпространяването на IoT /Интернет на нещата/ артикули ще пусне за търгуване  целия си капитал от 17 999 999 акции, което ще става по едно и също време на „ Българската фондова борса “ и на Франкфуртската фондова борса.
От началото на тази година цената на книжата на „ Алтерко “ са поскъпнали на БФБ от 6.821 лв. до 23.80 лв. за един брой, което усили пазарната капитализация на сдружението до 428 399 976 лв..
През юли сдружението разпредели дял от 0.20 лв. на акция на притежателите на негови скъпи бумаги.
Приходите на " Алтерко " от продажбата на разнообразни устройства и съпътстващи услуги за деветте месеца на тази година набъбнаха до 37.8 млн. лв., което е растеж от 54.5% по отношение на същия интервал на 202-а.

" Алтерко “ е първата българска компания, чиито акции са позволени на задграничен контролиран пазар непосредствено (не като депозитарни документи вид GDR). Тя е вторият български емитент след 11-те борсово търгувани фонда на „ Експат асет мениджмънт “. Франкфуртската фондова борса е най-големият финансов пазар в Европейския съюз. Листването там ще обезпечи на вложители от целия свят елементарен достъп до акциите на компанията и ще подсигурява доста по-добри вероятности за привличане на капитали за развиване в средносрочен проект.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР